Je li kaljeno staklo označeno?
Je li kaljeno staklo označeno?

Video: Je li kaljeno staklo označeno?

Video: Je li kaljeno staklo označeno?
Video: ТОП 4 ошибок. Что делать если Глазурь для Кейк Попсов и Эскимо Трескается + Рецепт. 2024, Maj
Anonim

Većina kaljeno staklo dolazi sa urezanim oznaka na njemu to ukazuje je temperiran . Proizvođač zna šta je to staklo će biti, tako da se ivice mogu završiti prije kaljenje proces. Kaljeno staklo obično ima lijepu završnu ivicu.

Na ovaj način, kako ćete znati da li je staklo kaljeno ili nije?

Normalno pregledajte njegove ivice, kaljeno staklo ima potpuno glatke rubove zbog dodatne obrade kroz koju prolazi, dok druge vrste staklo obično imaju ogrebotine ili grebene. Ako rubovi staklo ako ste izloženi, prođite prstima po njima.

Može se postaviti i pitanje, kako ćete znati je li staklo kaljeno, a da ga ne razbijete? Dakle, jedan dobar način je da temeljito pogledate ivice staklo . Tempered listovi imaju glatke i ravne rubove zbog dodatne obrade kroz koju prolaze. Naprotiv, the staklo je nije kaljeno ivice su grube na dodir. Dakle, najbolji način da se osjećate je proći prstima preko rubova.

Nadalje, mora li kaljeno staklo biti žigosano?

Svaki komad kaljeno staklo mora imati a permanent pečat ili logo koji označava da jeste kaljeno staklo . Međutim, ne postoje standardi koji regulišu koja je površina staklo je da primi pečat ili gde je pečat treba postaviti na površinu. Kaljenje marke mogu biti okrenute prema unutra ili prema van na izoliranom staklo jedinica.

Koja je razlika između kaljenog stakla i običnog stakla?

Kaljeno staklo je otprilike četiri puta jači od redovna klase i poznat je po svojoj sigurnosti. I za razliku od obično staklo , kaljeno staklo lomi na male, relativno bezopasne komade. To je moguće jer se tokom procesa žarenja staklo se polako hladi, što čini staklo mnogo jači.

Preporučuje se: