Sadržaj:

Kako promijeniti elektromagnet za pokretanje na kosilici Husqvarna?
Kako promijeniti elektromagnet za pokretanje na kosilici Husqvarna?
Anonim

Uključeno Husqvarna , solenoid startera nalazi se samo do the lijevo od the odeljak za baterije. Solenoid je montiran na the okvir s jednim vijkom, naš je bio veličine utičnice 11 mm. Uklonite sidreni vijak i uklonite kablovski zavrtnji. Solenoid trebalo bi odmah iskočiti.

Osim toga, kako mogu znati je li moj solenoid za pokretanje u kvaru na mojoj kosilici?

Prvo okrenite ključ za paljenje u položaj "Uključeno". Potražite velike stubove terminala na solenoid gdje se debele crvene žice spajaju na solenoid . Dodirnite metalnu osovinu odvijača na oba velika terminala istovremeno. Ako motor se okreće i pokreće, solenoid je loš i treba ih zamijeniti.

Potom se postavlja pitanje, kako testirati starter traktora za kosilice? Spojite jedan kraj kratkospojne žice s pozitivnog priključka baterije i dodirnite mali jezičak na motoru starter solenoid koji je označen S sa drugim krajem prema test the starter prekidač za paljenje. Ako je motor starter motor se okreće ili radi tada starter prekidač za paljenje je neispravan i zahtijeva zamjenu.

Prema tome, gdje se solenoid nalazi na kosilici za kosilicu?

The solenoid , tipično nalazi u blizini startera, lako se može pronaći crtajući kabel od pozitivnog priključka baterije direktno do solenoid , gde je pričvršćen drugi kraj kabla.

Kako zaobići solenoid?

Kako zaobići elektromagnet startera

  1. Locirajte starter ispod vozila.
  2. Pronađite dva metalna kontakta na stražnjoj strani solenoida pokretača.
  3. Postavite metalnu oštricu izoliranog odvijača preko oba metalna kontakta.
  4. Pozovite prijatelja koji će vam pomoći uključivanjem kontakta ključem.
  5. Slušajte motor startera.

Preporučuje se: