Možete li voziti automobil sa pokvarenom ručnom kočnicom?
Možete li voziti automobil sa pokvarenom ručnom kočnicom?

Video: Možete li voziti automobil sa pokvarenom ručnom kočnicom?

Video: Možete li voziti automobil sa pokvarenom ručnom kočnicom?
Video: Losi zvukovi u automobilu koje svaki vozac mora prepoznati 2024, Maj
Anonim

Ručna kočnica prvenstveno se koristi za zaustavljanje a auto na slop kada ti želite otpustiti papučice kočnice ili za vrijeme parkiranja. Dokle god ti zapamtite da stavite auto u brzini prilikom parkiranja bismo nema problema Pa ako ti želite odgovarajući etički odgovor, onda to nije sigurno voziti okolo bez a ručna kočnica.

Shodno tome, možete li voziti s pokvarenom parkirnom kočnicom?

Do ne voziti ako parkirna kočnica je uključeno Ako je parkirna kočnica otpusni kabel je slomljeno , uradi ne voziti vozilo. Ovo mogu nanijeti veliku štetu ne samo kočnica u slučaju nužde , ali cijeli kočioni sistem.

Slično, kako znate da vam je ručna kočnica pokvarena? Simptomi lošeg ili neispravnog sajla za otpuštanje parkirne kočnice

  1. Parkirna kočnica se ne pomiče. Nakon što postavite parkirnu kočnicu, ako se ne otkači, velika je vjerovatnoća da je kabel za otpuštanje parkirne kočnice polomljen.
  2. Uvucite vozila.
  3. Razlozi zašto kabl za otpuštanje parkirne kočnice ne radi.
  4. Nemojte voziti ako je parkirna kočnica aktivirana.

Potom se postavlja pitanje šta se dešava ako vozite sa ručnom kočnicom?

Kada ti voziš sa parkirna kočnica čak i djelomično uključeno nekoliko milja, moguće je iskriviti bubanj ili disk. Ili ako se kočnice stvarno pregreju, ti čak može uzrokovati da ljepilo obloge propadne i da pukne obloga ili se čak odvoji od pločica ili papučica kočnica. I to bi trebalo popraviti.

Možete li voziti bez parkirne kočnice?

A parkirna kočnica je točak kočnica . Pa da radi primijeniti na parkirna kočnica . Automobil NE MOŽE biti certificiran bez e- kočnica , dakle ti automobil se ne može smatrati dostojnim puta ako nije u funkciji.

Preporučuje se: