Šta to znači ako vaš ključ ne okreće bravu?
Šta to znači ako vaš ključ ne okreće bravu?

Video: Šta to znači ako vaš ključ ne okreće bravu?

Video: Šta to znači ako vaš ključ ne okreće bravu?
Video: 5 Najstrasnijih Stvari Snimljenih Baby Monitorom 2024, Maj
Anonim

Najčešći razlog da a auto ključ će ne red je to volan ima zaključano. Ovo će desiti kada volan ima premješteno nakon ključ ima je uklonjeno iz paljenje cilindar. Skreni volan desno i lijevo. Ako ništa se ne dešava, ljuljaj volan kao i ti okreni se the ključ.

Isto tako, šta da radim ako moj ključ ne okreće bravu?

Povremeno, zbog ove blokade, volan mogu zaglaviti, što u okreni se znači vozilo ključ također se zaglavi i ne može se pomaknuti kako bi ga oslobodio. “Jiggling” upravljača s jedne na drugu stranu, a istovremeno pokušavate okreni se the limenka za ključ otpustite ovaj pritisak zaključavanja i dozvolite ključ to okreni se.

Nadalje, kako znate da li je vaš cilindar brave za paljenje loš? Obično će neispravan cilindar brave za paljenje proizvesti nekoliko simptoma koji mogu upozoriti vozača na potencijalni problem.

  1. Problemi s napajanjem vozila. Jedan od prvih simptoma potencijalnog cilindra brave za paljenje je problem sa paljenjem vozila.
  2. Automobil se ne pali.
  3. Problemi pri umetanju i vađenju ključa.

Pored gore navedenog, šta znači kada vam je ključ zaglavljen u bravi za paljenje?

Uvijek je moguće da se zaglavljeni ključ rezultat je zaključavanja samog upravljača. Ovo vas sprečava da ikada uklonite ključ iz paljenje . Polako rotirajte upravljač lijevo i desno. Istovremeno, pritisnite mali pritisak na ključ dok ga okrećete.

Koliko košta zamena cilindra brave za paljenje?

The prosječna cijena za an Zamjena cilindra brave za paljenje iznosi između 200 i 261 USD, ali može varirati od auta do auta.

Preporučuje se: