Kako znati da li je ventil za gas otvoren ili zatvoren?
Kako znati da li je ventil za gas otvoren ili zatvoren?

Video: Kako znati da li je ventil za gas otvoren ili zatvoren?

Video: Kako znati da li je ventil za gas otvoren ili zatvoren?
Video: Замена газового клапана (редуктор Tomasetto) 2024, Maj
Anonim

Ovi ventili olakšavaju rad reći ako oni su otvoren ili zatvoren . U otvoren pozicija ( gas teče) ručka (poluga) bit će paralelna s cijevi, kada TO JE zatvoreno ( gas ne teče) ručka (poluga) će biti okomita na cijev. Ovo bi vam trebalo olakšati da kažem ako the gas je uključeno ili isključeno.

Jednostavno, kako znati da li je ventil otvoren ili zatvoren?

Kada drška lopte ventil paralelna je sa ventil ili lula, to je otvoren . Kada okomito je zatvoreno . Ovo olakšava znam ako lopta ventil je otvoren ili zatvoren , samo gledajući ga.

Takođe se može zapitati na koji način je ventil otvoren? Pravilno način to otvoren kapija ventil je lagano okretanje ručke u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (ulijevo) bez primjene prevelike sile-nemojte „trzati“ručicu. Tipična 1 ″ glavna kontrola ventil jer će vodnoj liniji trebati oko šest punih okreta da se potpuno okrene otvoren . Prestanite da se okrećete čim dođe do otpora.

Uzimajući to u obzir, kako ćete znati je li globus ventil otvoren ili zatvoren?

Kada poluga je paralelna sa cijevi, ventil je otvoren i voda će teći. Ako poluga je okomita na cijev, ventil je zatvoreno . Ako trebao si seći loptu ventil otvoren , ti bi vidi da je poluga spojena sa loptom sa rupom probušenom kroz njen centar.

Kako znate da li vam je isključen benzin?

A) nalazi se neposredno prije gas metar. Ovaj ventil, koji se često naziva i ventil sa strane ulice, obično je pravokutni otvor (Fotografija 1). Kada duga strana nub -a ili ručke paralelna je sa dolaznom gas linija, otvorena je i gas teče. Kada to je okrenuo četvrtina skrenuti , okomito na ulaznu cijev, zatvorena je.

Preporučuje se: