Šta je drop link?
Šta je drop link?

Video: Šta je drop link?

Video: Šta je drop link?
Video: Шакшука. Рецепт шакшуки на сковороде. 2024, Maj
Anonim

Kao što vam je vjerovatno poznato, kraj većine njihajućih šipki je a ispusti link . To je posao drop link za prijenos krutosti valjka koju stvara šipka. Uglavnom a drop link se koristi za spajanje kraja anti-roll bar na amortizer ili upravljačku ruku.

Jednostavno, da li je bezbedno voziti sa pokvarenom vezom za spuštanje?

Ako sumnjate da je klackalica slomljeno , još uvijek možete voziti auto, ali morate biti oprezni. Osećat će se „labavije“, posebno kada vožnja pri velikim brzinama. Vrlo je moguće da ćete zbog toga izgubiti kontrolu nad automobilom, što će rezultirati ozbiljnom nesrećom ako niste spremni za to.

Slično, utiču li linkovi na upravljanje? Od stabilizatora linkovi pričvršćeni su na donju kontrolnu ruku, upravljanje i rukovanje također imaju negativan utjecaj kada se počnu trošiti. The upravljanje čini se da je kotač "labav", a tijelo će se više njihati s lijeva na desno zbog činjenice da je poluga stabilizatora linkovi i čahure se habaju.

Slično, pitaju se ljudi, jesu li drop linkovi neuspjeh u testiranju?

Problemi nastaju kada je automobil teško ukošen, jer će se kotrljati mnogo više nego što se očekivalo, uzrokujući ozbiljnu i opasnu nestabilnost. Hoće, naravno propasti an MOT test . Oštećen veza štapovi će uzrokovati an Kvar greške.

Mogu li voziti bez drop linkova?

da ti može voziti bez droplink je priložen.

Preporučuje se: