Mogu li koristiti rezervoar za dizel gorivo za gas?
Mogu li koristiti rezervoar za dizel gorivo za gas?

Video: Mogu li koristiti rezervoar za dizel gorivo za gas?

Video: Mogu li koristiti rezervoar za dizel gorivo za gas?
Video: Aditivi za benzin i dizel? (Comma aditivi za gorivo) 2024, Maj
Anonim

Kada dizel gorivo završiti u a rezervoar za benzin , auto će trčite nekoliko kilometara ili toliko, dok se sve benzin to je još uvek u gorivo line gets polovno gore. Benzin motori ne mogu sagorevati dizel gorivo , tako da bi auto prestao da radi.

Shodno tome, mogu li koristiti rezervoar za gorivo za dizel?

Ubacivanje benzina Dizelsko gorivo Dakle, tačka paljenja ne bi bila konzistentna tokom čitavog tank . To znači da dizel gorivo će prerano zapaliti u dizel motor, koji mogu dovesti do oštećenja motora. Kontaminacija benzinom mogu takođe oštetiti gorivo pumpati i zabrljati dizel injektori.

Također, možete li koristiti benzinsku pumpu za prijenos goriva? 12v transfer pumpe vani nisu ocijenjeni za upotreba benzina . Samo dizel . To vrijedi za one od 150 dolara, isto koliko i one jeftine. Razlog je to Benzin je DOT klasa 3 zapaljiva tečnost, ali dizel gorivo je zapaljiva tečnost klase 9.

Takođe da znam šta da radim ako stavim dizel u auto na gas?

Da biste riješili problem, ispraznite sve dizel goriva iz gas rezervoar i napunite ga benzinom. Tada biste morali neko vrijeme nastaviti pokretati motor da biste dobili dizel van vodova za gorivo i mlaznica. Na kraju bi se motor pokrenuo i radio bi dobro. Ne bi bilo štete.

Hoće li dizel uništiti benzinski motor?

Diesel u benzin tank mogu uzrokovati brojne probleme, pa čak i trajna oštećenja koja bi ubila motor . Prvo, to će začepiti vodove i sistem za dovod goriva. Drugačije i gušće gorivo mogu oštetiti sistem za ubrizgavanje goriva koji se sastoji od osjetljivih vodova za gorivo i preciznih mlaznica.

Preporučuje se: