Šta je retrovizor protiv odsjaja?
Šta je retrovizor protiv odsjaja?

Video: Šta je retrovizor protiv odsjaja?

Video: Šta je retrovizor protiv odsjaja?
Video: Oslobođenje Beograda #Retrovizor 2024, Maj
Anonim

Anti - odsjaj

Prizmatični straga - ogledalo -ponekad se naziva "dan/noć ogledalo "-može se nagnuti za smanjenje svjetline i odsjaj svjetla, uglavnom za duga svjetla vozila iza kojih bi se inače noću reflektirala direktno u oči vozača.

Takođe znate kako funkcioniše retrovizor protiv odsjaja?

Prednja staklena površina retrovizor reflektuje samo oko četiri procenta dolazne svetlosti. Tokom dana, posrebrena poleđina retrovizor odražava prizor iza vas, a neki se reflektiraju od stakla sprijeda i dalje. Noću se vaše zenice šire tako da ste osetljiviji na nivoe svetlosti.

Neko se takođe može zapitati, šta je prekidač na retrovizoru? Prilično je jednostavno, zaista. Vaša retrovizor staklo zapravo nije ravno - to je stakleni klin koji je s jednog kraja deblji od drugog. Kada okrenete prekidač na dnu retrovizor , klin se pomiče. Ovo menja način na koji svetlost prolazi kroz njega i kako se reflektuje nazad.

Jednostavno, kako mogu smanjiti odsjaj na retrovizoru?

Za odsjaj dolazi iz vašeg retrovizor , rješenje je jednostavno kao prebacivanje iz dnevnog u noćni način vožnje. Na ručnim modelima, na dnu se nalazi prekidač koji mijenja ugao reflektirajuće podloge unutar kućišta. Pokrenuti modeli imaju dugme koje radi istu stvar.

Da li je protivzakonito voziti bez retrovizora?

To znači da možete legalno voziti vaš auto koliko dva od tri ogledala su i dalje funkcionalne i cjelovite. Međutim, iako je to možda legalno, nije osobito sigurno. Vrlo je teško dobro vidjeti promet uključeno sa suvozačeve strane vašeg automobila sa vozačevog sjedišta bez pogled sa strane ogledalo.

Preporučuje se: